В тайните на журналистиката се потопиха в Турция членове на Младежко сдружение „Долни Дъбник“

10.08.2015 17:23

10.08.dabnik

От тренинг курс, провел се в град Карабюк, Турция, от 25 юли до 1 август, се завърнаха членове на Младежко сдружение „Долни Дъбник“. Повече за впечатленията си те споделиха днес на пресконференция в БТА. Курсът е бил посветен на журналистиката и е бил реализиран в партньорство с Асоциацията на учителите в Турция. Участие в него са взели още младежи от Румъния, Турция, Македония, както и представители на домакините. Всички те са имали възможността да научат основни правила в журналистиката и дори да влязат в ролята на журналисти в местна телевизия. Освен ежедневните занимания по темата, са били организирани няколко екскурзии, а всяка вечер младежите от отделните държави-участнички са представяли своите традиции, обичаи, песни, храни и напитки.
По думите на една от участничките – Полина Василева, едно от най-ценните неща в подобни международни проекти е преодоляването на мисловната бариера при общуването на чужд език. Изключително щастлива съм и от факта, че имах възможността да навляза в дебрите на журналистиката чрез посещението ни в студиото на местната телевизия, където научих рецептата за перфектното интервю, разказа Полина Василева.
Друг от представителите на младежкото сдружение, участвал в пресконференцията – Веселин Радев, анонсира, че активната работа продължава и в горещите летни месеци и вече са планирани следващите инициативи на сдружението. В аванс той разкри, че предстои организирането на младежка информационна кампания които ще се осъществи в СОУ „Христо Ботев“ и Професионална гимназия по селско стопанство „Иван Иванов“, информационна кампания по „Еразъм+“ – от 21 до 25 септември, еко кампания „Долни Дъбник – чист и зелен“ на 26 и 27 септември, както и участие в проект в Чанакале,Турция, в средата на октомври.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: