„Северняците“ от Плевен и „Дунав“ – Сомовит се завърнаха от емоционално участие в Италия (снимки+видео)

03.08.2015 18:44

3.08.rimini1

От участие в Международния фолклорен фестивал „Ballo sulle spiagge di Rimini“, провел се от 27 юли до 1 август в италианския курорт Римини, се завърнаха изпълнителите от Клуб „Северняците“ – Плевен и Фолклорен ансамбъл „Дунав“ – Сомовит“. Това научи „Плевен за Плевен“ от ръководителя на двете формации Джейлян Демирев. Както сподели той, форумът е реализиран от организацията „Everybody loves events“, която провежда традиционно подобни прояви, освен в Италия, също така и в Унгария, Чехия, Румъния, Испания, Гърция, Португалия, Франция, Германия, Холандия.


Фестивалът е бил без конкурсен характер, като освен нашите участници, в него са се включили изпълнители от Сърбия, Румъния, Иран, Турция, Полша, Чехия, Хърватска. Популярният курорт е събрал общо над 650 участници, като тези от Плевенска област са били около 50. По регламент всеки от колективите е трябвало да представи различни програми от по 12 минути в двете фестивални вечери, а ансамбълът от Сомовит се е изявил под съпровода на жива музика в изпълнение на кларинетиста Володя Дешков, акордеониста Мариян Туджаров и Джейлян Демирев на тъпан.


Демирев не скри, че фестивалът е бил белязан от приятелството между отделните участници. Освен че са представили повече от достойно Плевенска област, изпълнителите от „Северняците“ и Ансамбъл „Дунав“ са имали възможността да разгледат част от красивите кътчета на Ботуша, като са посетили Венеция и Сан Марино. За участието си те са получили изящни купи и грамоти от организаторите.

3.08.rimini2
Ръководителят на двете групи не спести специалните си благодарности към фирма „Импорт-Експорт 2000“, която е осигурила транспорта на нашенците до Италия, отбелязвайки, че лично шефът на фирмата Величко Великов е бил шофьор на плевенчани за международния фестивал.

3.08.rimini3

 

3.08.rimini4

 

3.08.rimini5

 

3.08.rimini6

 

3.08.rimini7

 

3.08.rimini8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: