Изключеният от групата на ПП ГЕРБ съветник напуска партията

03.08.2015 17:52

„Използвам тази трибуна за да споделя с Вас и жителите на Плевен, взетото от мен решение, в което с цялото си съзнание и душа вярвам, че е правилно. Бих желал да споделя моята гледна точка за изключването ми от групата общински съветници на ПП ГЕРБ. Както знаете на последната сесия на общинския съвет, по предложение на председателя на групата общински съветници Мартин Митев бях изключен, с мотиви за системно не спазване на партийната дисциплина.

iliev1
Бих искал, всеки един гражданин на общината да си зададе, лично за себе си въпроси като – Какво означава спазване на партийна дисциплина и къде е границата между общественият интерес и партийната повеля? Кога тя става по-важна от добруването и благоденствието на хората, които пряко са те избрали на дадена обществена позиция? Защото клетвата която полага всеки един общински съветник в началото на своя мандат е клетва дадена пред хората, тези които са те поставили там.” Това заяви днес на пресконференция вече независимият общински съветник Борислав Илиев.

13.05.mitev_
„Това гласуване на Борислав Илиев бе поводът, а не причината за изключването му. Причините са много, насложени назад в годините. Като група общински съветници имаме правилник и подписан от всички етичен кодекс на съветника. Незачитането на общото мнение, системните нарушения доведоха да решението за неговото изключване. На заседание на общинското ръководство ще бъде обсъдено и взето решение, дали той да бъде предложен за изключване от ПП ГЕРБ, това пък коментира по повод същия казус председателят на Общинската организация на ПП ГЕРБ в Плевен и общински съветник от партията Мартин Митев на пресконференция дни преди това.
„Активна гражданска и политическа позиция имам от 21 годишна възраст като член на сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и последствие като член на политическа партия ГЕРБ от самото й създаване през декември 2006 година. В Област Плевен нямаше все още създадена структура, когато заминах лично в София да подам своята автобиография в първия офис на ГЕРБ. Първите млади хора, който се записваха в ГЕРБ бяха мои приятели и познати. През по-голямата част на този период бях областен координатор на младежката структура на ГЕРБ и се стараех да поддържам активна младежка членска маса. Организирахме редица инициативи, мероприятия, срещи и разбира се, пълна отдаденост във всяка предизборна кампания. Това бе работа която вършех с желание и мотивиран и движен от промяната към по-добро в град Плевен. В ПП ГЕРБ има много честни и добри хора. Личности изпълнени с желанието да видят своя град и своята родина като най-доброто място за живот и по всякакъв начин да допринесат за това. Открих много приятели и останах с много спомени в сърцето. Политическа партия ГЕРБ ми даде много и аз отвърнах със същото – 9 години от най-активната част от живота си. За мен гласът младите, винаги е бил и ще бъде гласът на промяната срещу статуквото, гласът на новото срещу старото, гласът който движи едно общество напред.” Това каза още Илиев, като обяви, че още днес ще подаде молбата си за прекратяване на членството в ПП ГЕРБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: