Трагедия в Гулянци: Двама служители на „Напоителни системи“ загинаха при инцидент

27.07.2015 15:23

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Трагичен инцидент, при който живота си загубиха двама служители на „Напоителни системи“, потопи в скръб Гулянци. Неприятната новина „Плевен за Плевен“ научи от читатели от дунавската община и бе потвърдена от директора на Инспекцията по труда в Плевен, Борис Петков.
На 24 юли, петък, екип на „Напоителни системи“ от двама човека влиза да монтира помпа в помпена станция „Карабоаз“. На единия от работниците, обаче, му прилошава от т.нар. блатен газ, който се отделя от събралите се тиня и водорасли по дъното на камерата, съдържащ и изключително опасния сероводород. Мъжът успява да излезе навън, а след него опит да се измъкне прави и колегата му, но силите му не достигат и той се свлича на дъното. В този момент на помощ се притича началникът на „Напоителни системи“ – Гулянци, който, обаче, също се задушава и пада долу. Останалите хора от екипа веднага викат пожарникари, които изваждат двамата. За съжаление, е установено, че началникът на „Напоителни системи“ е починал на място, а неговият колега издъхва по-късно в болницата.
По думите на Борис Петков, Инспекцията по труда също е била уведомена незабавно за инцидента. Извършен е оглед, като е разговаряно с хората, станали свидетели на трагедията. Проверката по случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: