Васил Антонов: Адмирирам позицията на Мая Манолова, че омбудсманът не трябва да е кабинетен герой

24.07.2015 8:22

24.07.manolova1

Това, с което Мая Манолова ме впечатли, бе позицията й, че ролята на омбудсмана трябва да бъде изпреварваща, че той не бива да се превръща в кабинетен герой, който единствено чака постъпването на жалби и едва тогава да върви след събитията. Това сподели пред „Плевен за Плевен“ депутатът от „БСП – лява България“ и зам.-председател на парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека Васил Антонов след изслушването на кандидатите за омбудсман на вчерашното заседание на комисията. Какво смятате да промените, за да подобрите работата в институцията омбудсман бе въпросът, който Антонов зададе към двамата претенденти за поста – Мая Манолова и досегашния омбудсман Константин Пенчев.
Както сподели плевенският депутат, основното, което предлага Мая Манолова, е активизиране на приемните и срещите на омбудсмана със заинтересованите лица. Колкото до Константин Пенчев, от неговия отговор аз разбрах, че нещата ще се запазят по начина, по който са били досега, като аргументът му бе, че има недостиг на средства, отбеляза Васил Антонов. Според него, твърдения от този тип не са обосновани, най-малкото защото това е институция, за която работят 60 човека.
Антонов посочи, че е инициирал кампания за събиране на въпроси и предложения, които ще бъдат представени подробно пред новоизбрания омбудсман.

24.07.manolova2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: