Левски се превръща в новата Каварна

15.07.2015 11:25

15.07.fest

От днес до 17 юли ще се проведе фестивалът Youth Music Fest – Левски 2015, организиран от Соник Старт и Община Левски. Събитието е част от Националната кампания на Соник Старт „Толерантност. Равни под слънцето“ и приема щафетата от Youth Music Fest – Драгоман 2014. YMF Левски е и част от календара по отбелязване на 70 години град Левски. Повече за музикалното събитие на пресконференция в БТА днес споделиха Офелия Кънева – представител на мениджърския екип на Соник Старт, Андрей Слабаков – един от хората, подкрепящи събитието, както и съпругата му Ернестина Шинова – водещ на феста, кметът на Община Левски Любка Александрова и музикантът Тони Арнаудов.
YMF – Левски ще подаде ръка на млади изпълнители и изгряващи звезди, по пътя на тяхното професионално израстване. Форумът има за цел да представи авторски проекти и кавъри на хитови парчета от световната рок и поп музика, като по думите на Тони Арнаудов преобладаваща ще бъде авторската музика. Ще участват общо 16 млади български банди, чийто членове са на възраст между 14 и 21 години. Фестивалната програма ще предложи разнообразие на стилове, голяма от импресии и съчетаване на различни подходи в поп и рок музиката.
Ментори на участниците по време на събитието ще бъдат Славчо Николов (Б.Т.Р.), Тони Арнаудов (Enthronement), Николо Коцев (Кикимора) и др. Изгряващите рок и поп таланти ще изпълнят авторски парчета, с които ще докоснат публиката, а тя ще има удоволствието да избере своя фаворит. Изпълнителите в рамките на два дни ще се радват и на вниманието на музикални продуценти от страната с мисия да откриват и подкрепят младите таланти. Организаторите ще подготвят професионална видеовизитка на всяка от групите, с която тя ще може да се представя официално в национален мащаб.
Специална изненада ще бъде участието на легендарния вокалист на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън и Б.Т.Р. Музикантите ще забият заедно в последната вечер от феста. Входът на Youth Music Fest – Левски е свободен!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: