Ротари клубовете от цялата страна се събраха в Плевен за официалното начало на ротарианската година

05.07.2015 18:04

На 4 юли, събота, Ротари клубовете от цялата страна се събраха в Плевен, за да отбележат официално началото на ротарианската 2015-2016 година. Темата на новата ротарианска година е „Бъди дар за света“ и ще бъде водеща в проектите на Ротари клубовете, които са в полза на обществото. Събитието се проведе в художествена галерия „Илия Бешков“ и започна с изпълнения на Плевенската филхармония.

ro2

Официалната програма се откри с приветствия от Иларио Астинов, Дистрикт Гуверньор на Ротари България за 2014-2015г. и Нина Митева, Дистрикт Гуверньор за 2015-2016г.
Кметът на град Плевен проф. д-р Димитър Стойков поздрави Ротари общността в България за проектите, които клубовете правят в своите общности.

Непосредствено след това се извърши смяната на огърлицата на Ротари, действие чрез което Нина Митева официално стъпи в длъжност като Дистрикт Гуверньор на Ротари България. В Ротари по цял свят, всяка година, по традиция, се извършва ротация на Дистрикт Гуверньорите и президентите на клубовете.

„Приятелство, почтеност, многообразие, лидерство и служба са качествата, които определят същността на Ротари. Като професионалисти, ние споделяме идеи и обединяваме ресурси и експертиза, за да намерим устойчиви решения на нужди и проблеми в нашите общности и по света.“ – казва Нина Митева, Дистрикт Гуверньор на Ротари България за 2015-2016г. „Посланието на годината „Бъди дар за света“ ни подсказва да ценим всеки миг от живота си и да правим най-доброто с него. Да успяваме да се откъснем от ежедневните си усилия за съществуване и да правим добро, което ще ни се връща многократно с изпитаното удовлетворение и с увереността, че сме израснали като хора, че след нас ще остане нещо повече от нашите имоти, че сме направили света по-добър за нашите деца и хората след нас.“

Като част от програмата на събитието Ротаракт, младежката организация  на Ротари, също смени своите представители. Кристин Гайдаров, Ротаракт Представител за 2014-2015г. предаде огърлицата на Васил Десподов, Ротаракт Представител за 2015-2016г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: