Плевенчани останаха втори след драматичен мач на Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа

05.07.2015 14:51

 

Fan

„ИВ Комерс“ (Горна Оряховица) разгроми всичките си конкуренти по време на Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа за областите Плевен и Велико Търново. Тимът не допусна нито една загуба в седемте си мача по пътя към победата и отбеляза общо 19 гола на фона на само 3 допуснати във вратата им. Втори в класирането останаха момчетата от „Пепеляните“(Плевен). Финалният мач беше много драматичен. И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да се доближат с още една крачка до мечтаното приключение зад кулисите на Камп Ноу, което очаква Националните шампиони в 13-тото издание на Фен Купа. Въпреки невероятния хъс, с който играха финалистите, силите бяха толкова изравнени, че те не успяха да си отбележат гол в редовното време и се наложи Регионалният шампион да бъде излъчен чрез дузпи. За разочарование на плевенските фенове „Пепеляните“ допуснаха 3 поредни грешки от бялата точка и загубиха с минималното 1:0.
Купата бе връчена на „ИВ Комерс“ от железния защитник от САЩ’94 Трифон Иванов и кмета на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев. Трифон поздрави момчетата за успеха и им напомни, че ще ги чака на Националните Финали, които ще се проведат във Велико Търново в края на август. Бившият национал ще е официален домакин на кулминацията на турнира и лично ще посрещне отборите финалисти. Те ще са общо 12 – победителите от всеки Регионален полуфинал и със сигурност ще спретнат такова шоу, каквото рядко се вижда дори в професионалните първенства.
Трети в регионалната надпревара останаха „ММ-74“(Севлиево), а на четвърто място се класираха момчетата от „Мако“(Плевен). Техният вратар Мартин Любомиров бе обявен за „Най-добър вратар“, а Красен Славчев от „ИВ Комерс“ за „Най-атрактивен състезател“. Почетното отличие „Отбор феърплей“ отиде при „Батковците“(Плевен), които регистрираха най-малко нарушения по време на мачовете си.
Третите „Мако“(Плевен) се сдобиха и със специална грамота за „Най-резултатен отбор“. Те реализираха впечатляващите 21 гола и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на Kamenitza Фен Купа „Дари Гол“. В рамките на инициативата всяко попадение в турнира ще добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка, а събраните средства ще послужат за подобряване на футболната инфраструктура в града на бъдещите Национални шампиони на Фен Купа 2015. До момента „приятелите от квартала“ са отбелязали общо 6732 гола.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: