Плевенските „Бабанки” с първа победа на Деветия Регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015

04.07.2015 18:19

Деветият Регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 стартира с много емоции на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. Атмосферата бе подсилена и от присъствието на двамата патрони на турнира Трифон Иванов и Бончо Генчев, които зарадваха феновете с мъдри съвети, снимки и автографи.

baba
Кметът на града инж. Добромир Добрев също приветства турнира с добре дошъл: „Много се радвам, че Фен Купа отново прие поканата ни да гостува в нашия град. Призовавам участниците да покажат най-доброто, на което са способни и да играят от сърце“, заяви той.
Веднага след краткия демонстративен мач между отборите на община Горна Оряховица и на местните ветерани, нетърпеливите участници се впуснаха по терените и мачовете от груповата фаза стартираха паралелно на 4 игрища. Тимовете, в съответствие с регламента, са общо 32, разпределни в 8 групи по 4 отбора. 16 са от област Плевен, а останалите 16 са от Велико Търновския регион, като всеки от тях е извоювал мястото си на елиминационен принцип по време на предварителните квалификации. Най-зрелищното дерби от предварителния кръг в Плевен бе между тимовете „Бабанки“ и „Единбург“ и завърши с 6:1 за бабанките. Във Велико Търново с най-много емоции бе придружен мача между „У сакя, братчед“ и „Червен трактор“, който завърши с 10:0 за първите. Плевенските „Бабанки“ вече изиграха и първия си мач от груповата фаза, който им донесе победа с 4:2 срещу техните съграждани „Дъст 2“.
Най-интересните моменти на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица тепърва предстоят. Регионалните полуфинали ще предложат на посетителите общо 64 динамични дербита, като след всеки следващ мач конкуренцията ще става все по-оспорвана. Името на новия Регионален шампион за Централна Северна България ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: