От часовника на Общината в Плевен ще звучат песни на Емил Димитров

04.07.2015 13:53

SAMSUNG CAMERA PICTURES

От часовника на Общината в Плевен ще звучат песни на Емил Димитров. Това ще е възможно след като бъде монтирана аудиосистема за озвучаване на площад „Възраждане“. Новината съобщи днес на брифинг в пресклуба на БТА пастпрезидентът на Ротари клуб – Плевен, Пламен Маринов. Именно ротарианците реализират проекта на стойност 15 000 лв., с който емблематичният за Плевен часовник да пропее отново.
Песните на Емил Дмитров ще звучат в определени часове на деня, избрани са вече три от най-известните мелодии на изпълнителя.
Поводът за днешната преконференция, на която ротарианците в Плевен обявиха своите планове и коментираха реализирани вече проекти, бе фактът, че градът ни е домакин на национално събитие на всички Ротари клубове в страната.
От 17 часа в ХГ „Илия Бешков“ ще започне официалното събитие по повод откриването на Ротарианската година. На него ще присъстват над 300 представители на клубовете от страната.след едночасовия концерт на Плевенска филхармония, в 18 часа ще започне церемонията по предаване огърлицата на новия Дистрикт Гурверньор на Ротари България – Нина Митева, която е била и президент на плевенския клуб. Някои от клубовете в страна са решили днес в Плевен на официалното събиране да направят и своите церемонии по смяна на президентите си.
Нина Митева коментира, че плевенският клуб е един от най-старите в страната. Той е основан на 17 май 1937 г., но вече няма останали документи и няма данни за наследниците на тогавашните ротарианци. Ротарианското движение у нас е възтановено в началото на 90-те години и през 2016 г. ще се честват 25 години.
В момента в страната действат 87 клуба с над 2000 членове. Има и 40 клубове „Ротаркт“, които са от младежи ротарианци, сфромирани са и клубове „Интеракт“ за най-младите членове, все още ученици. В Плевен през новата Ротарианска година за президент на „Рораракт“ е избрана Ралица Борисова.
От плевенския клуб подчертаха, че усилията им са насочени към реализиране на проекти, свързани със здравеопазването, обучението и подкрепата на талантливи ученици и студенти, подпомоагането на деца в неравностойно положение и т.н.
Новият президент на Ротари клуб – Плевен, Калин Христов, заяви, че до 2 месеца часовникът в „Кайлъка“, възстановен със средства на ротарианците, ще заработи отново. Предстои подписването на договор с фирма, която да го поддържа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: