Кои са трите училища в Плевенско, най-предпочитани от отличниците?

29.06.2015 10:02

Colorful Chalk at Chalkboard

Три са училищата, които приеха на първо класиране кандидат-гимназисти с най-висок бал. Това става ясно от справка, публикувана на сайта на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен. Предпочитаните гимназии са МГ „Гео Милев“-Плевен, Гимназията с преподаване на чужди езици и СОУ „Иван Вазов“. Именно там са реализирани най-високите балове за прием след 7 клас.
Първите три места се държат от профилирани паралелки на Математическата гимназия. 35,762 е най-високият бал, с който е приет ученик в профил математика, физика, информатика с английски език. След него се нареждат други две профилирани паралелки на МГ „Гео Милев“ – съответно с бал 35,524 и 34,921. 34,534 е най-високият бал, с който е приет ученик в Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен с първи език немски. След него е хуманитарният профил с английски език в СОУ „Иван Вазов“ – Плевен с бал от 34,428.
Ще припомним, че общо подалите заявления за участие в първия етап на класирането бъдещи осмокласници са 748. От тях 33 са ученици от други области. Броят на класираните на първи етап ученици е 731, като от тях 566 са по първо желание, 78 – по второ желание, 46 – по трето и 41 по пето, шесто и по-задни желания. Издържалите приемните изпити, но не подали заявления за участие в този етап на класирането, са 552 ученици. Те могат да участват на трети етап на класиране за паралелките, в които остават свободни места, припомнят от РИО-Плевен.
На първи етап прием се реализира в 19 профилирани паралелки и 21 специалности в 16 професионални паралелки. На 100% са запълнени 15 профилирани паралелки и в 5 специалности от професионалните паралелки, уточняват от просветния инспекторат.
Прием не е реализиран в две профилирани паралелки и в 14 специалности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: