Плевенската поетеса Христина Комаревска с поредна награда от национален конкурс

15.06.2015 12:59

15.06.komarevska

На 13 юни в парка на Историческия музей в град Бяла, Русенско, се състоя Церемония по награждаването в ХІV-ия национален конкурс за поезия „Искри над Бяла”. Сред отличените бе и плевенската поетеса Христина Комаревска, която получи грамота за своите стихове, които е включила в ръкописа на следващата си стихосбирка.
В анонимния конкурс Комаревска е привлякла вниманието на авторитетното жури с неподражаемия си стил и метафоричност. Председател на журито бе писателката Мирела Иванова, главен уредник в къщата-музей „Иван Вазов” в София.
„Печелила съм награда от „Искри над Бяла” преди години и винаги ми е било любопитно да присъствам тук сред изкушени от словото, бих казала, и приятели”, сподели авторката на седем поетични книги. „Много е приятно да общувам с други поети, да чета пред публика нови стихове, да чуя и техните прозрения, да се запознавам с хора, да си разменяме книги. Радвам се, че съм оценена, като всеки пишещ и аз не съм лишена от суета, но това признание ми дава увереност и ме мотивира. Усилва вярата ми, че съм на прав път и има смисъл да се занимавам в тези недуховни времена точно с поезия”, каза още Комаревска.
По традиция участниците в конкурса и тази година посетиха и разгледаха културните и исторически обекти на красивото градче Бяла – църквата „Свети Георги”, градската Часовникова кула, моста на Кольо Фичето и Историческия музей. След официалното връчване на наградите от представителите на общинското ръководство – домакини на проявата, последва поетичен рецитал на наградени и участници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: