Отличиха художниците от регионалния етап на конкурса на „Алианц България“ – фото-галерия

05.06.2015 8:03

В художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен бе открита регионалната изложба-конкурс за наградите на Националния конкурс „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика. Проявата се организира от „Алианц“, съвместно с Представителството на СБХ – Плевен и ХГ „Илия Бешков“. Конкурсът е под патронажа на Министерството на културата. Събитието уважи и кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
Съгласно регламента в изложбата участват художници от региона на Плевен,Видин, Лом, Враца, Ловеч и Монтана.В раздел живопис наградата на Алианц България получи Анета Дръгушану за творбата „Сън 3”. С номинации за участие в заключителната изложба-конкурс са отличени:Валентин Асенов, Валентин Узунов, Иван Велчев, Майя Ананиева, Нина Петрова, Хивко Хинков, Христо Атанасов и Цветан Тимотеев.
Награда за графка се присъди на Йохан Йотов за творбата „Ритъм на вълна”. С номинация за графика е Георги Ценов.С номинация за участие в заключителната изложба в раздел скулптура са Константин Симеонов, Николай Маринов, Убавка Тончев и Цено Ценов.

al1 al2 al3 al4 al5 al6 al7 al8 al9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: