Интермес

Регионална изложба-конкурс за наградите на „Алианц България“ откриват днес в ХГ „Илия Бешков“

04.06.2015 7:57

На 4 юни, четвъртък, от 18 ч. в художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен ще бъде открита регионалната изложба-конкурс за наградите на Националния конкурс „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика. Това съобщи главният уредник на галерията Антония Караиванова. Проявата се организира от „Алианц“, съвместно с Представителството на СБХ – Плевен и ХГ „Илия Бешков“. Конкурсът е под патронажа на Министерството на културата.

29.05.allianz
Националният конкурс „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство. Организаторите са предприели действия за осъществяване на изложба в чужбина, на която да бъдат показани наградените творби и каталог с всички наградени автори и участници в заключителната изложба през 2016 г.
В продължение на две календарни години 2015-2016 г. на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна . Във всеки град се назначава определено от „Алианц България“ жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2016 година в София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба – конкурс „Алианц България“ за живопис, скулптура и графика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: