С бивш младежки национал и двама от „Славия“ започва новият футболен клуб „Кайлъка“ (Плевен)

02.06.2015 9:31

2.06.kailuka2Както писахме, на 29 май бе учреден най-новият футболен клуб в историята на Плевен – ФК „Кайлъка“. Целта, която си поставят създателите на клуба, е развитие и популяризиране на най-великата игра в Плевен и региона. За президент на отбора на учредителното събрание бе избран Пламен Тодоров. Участието на местни плевенски футболисти и налагането на млади талантливи момчета ще бъдат сред приоритети на клуба.
Ето какво сподели изпълнителният директор на ФК „Кайлъка“ (Плевен) Емил Кунев

2.06.kailuka1

– Г-н Кунев, как се роди идеята за създаването на ФК „Кайлъка“ (Плевен)?
– От доста време имаме идея за създаването на клуба. Много от хората в ръководството и феновете сме запалени по най-великата игра. От дума на дума решихме да създадем ФК „Кайлъка“ (Плевен).
– Доста хора присъстваха на учредително събрание на клуба. Как си обяснявате това за един нов клуб като вашия?
– Много от хората не успяха да присъстват на събранието поради лични и служебни ангажименти. Въпреки това доста хора се отзоваха на събранието и успяхме да създадем клуба.
– Какви цели си поставяте в близко бъдеще?
– Искам да обиграем отбора и да завършим на първо място в областната група в Плевен и евентуално тогава да търсим развитие в по-горните групи. За целта сме привлекли бивш младежки национал на България и двама бивши футболисти на „Славия“ (София), а ще има и много момчета, излезли от плевенските школи.
– Как ще бъде финансиран отборът?
– Разчитаме на подкрепата на Община Плевен и местни бизнесмени. Засега срещаме подкрепа на доста запалени футболни хора и бизнесмени в града ни. Плевен има нужда от отбор като нашия.
– Вие, като изпълнителен директор, какви цели сте си поставили за следващия сезон?
– На първо място искам момчетата да бъдат спокойни относно организацията и обезпечаването на отбора. Досега успях да подсигуря автобус за гостуванията, нови футболни топки, екипи, както и медицинското обслужване и възстановяване на момчетата. Искам всичко в нашия клуб да бъде на професионално ниво. Само така можем да постигнем обявените цели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: