Богата програма зарадва жителите и гостите на Гулянци в тазгодишните Панаирни дни

02.06.2015 18:28

2.06.gulqnci1

В дните от 29 до 31 май Гулянци празнува 14-ите по ред Панаирни дни, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Традиционният майски празник бе изпъстрен с културни и спортни прояви, организирани от община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков”.
Начало на Панаирните дни сложи кметът на общината Лъчезар Яков. Той увери своите съграждани, че всичко, което общинското ръководство и администрация са постигнали до сега е в името на хората. Десетките реализирани проекти, както и тези които се изпълняват или тепърва стартират са с единствената цел община Гулянци да стане по-добро и по-привлекателно място за живеене. Кмета пожела много здраве и весели моменти. Гости на града в първият панаирен ден бяха народният представител Васил Антонов, кметове на общини от областта и кметства от общината, общински съветници, ръководители на институции и фирми от района.
Първата проява в програмата бе концерта на самодейните колективи и изпълнители при читалище „П. Р. Славейков”, със специалното участие на децата от ОДЗ „Незабравка” гр. Гулянци. Местните таланти създадоха чудно настроение у публика и гости, което преля в кръшни хора с фолклорната програма на Поли Паскова, Христо Косашки и формация от Ансамбъл „Чинари”.

2.06.gulqnci2
Акцент във втория панаирен ден беше Съборът на народното творчество, който се провежда за 12-ти пореден път в рамките на панаира. Проявата е уникална с това, че събира колективи от близо и далеч, които минават с пъстро шествие по централните градски улици, а след това огласят с песните си и веселят с танците си жителите и гостите на Гулянци през целия ден. Тази година над 30 състава от областите Плевен, Ловеч и Велико Търново се качиха на сцената на площад „Свобода”. Всички изпълнители бяха наградени с грамота и тематичен сувенир за спомен.

2.06.gulqnci3
Паралелно със събора се проведоха Турнир по шахмат и Турнир по тенис на корт, които също са традиционни за панаира и се радват на голям интерес. Тази година за първи път се проведе и детски тенис-турнир. Освен купи, грамоти и медали, най-малките състезатели получиха и поощрителни награди от кмета на общината Лъчезар Яков. Във втората панаирна вечер множеството на площада весели брас бенд VIVO Монтана.
Третият ден на панаира бе посветен на децата от общината. Специално за тях бе организирано Детско утро със специалното участие на театър „Златното ключе” – Плевен. На сцената се изявиха малчуганите от детските градини в Гулянци, Милковица и Шияково, както и много индивидуални изпълнители. Всички танцьори, певци и рецитатори получиха подаръци от общината.
Последната проява в Панаирни дни Гулянци 2015 беше състезанието с двуколки, организирано от група ентусиасти, запалени по конния спорт.

2.06.gulqnci4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: