Авторите на „Българ – книгата-игра“ се срещат с читатели в Плевен

02.06.2015 10:07

2.06.balgar

Авторите на дългоочакваната книга „Българ – книгата-игра“ ще посетят Плевен на 5 юни. Неделчо Богданов и Робърт Блонд ще очакват своите малки и големи почитатели в 18:00 ч. в Книжарница Сиела в Панорама мол Плевен, за да се снимат и да разгледат заедно забавното издание. Гостуването е част от националното турне на създателите на хитовата книга-игра, което стартира с голям успех в София, Стара Загора и Варна.
Лейди Гага, Граф Монте Криско, Баба Кукуруз, зомбита и пирати са герои новата книга-игра „Българ”, но главният герой е Читателят. Подгответе се за среща с пирати, тайнствени мултимилиардери, говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, оживели скелети, демони, най-опасните престъпници на света, граф Монте Криско, армията от диви на лейди Гага и зловещия пиратски главатар сър Роман Фокстър!
След като създаде четири сезона и един пълнометражен филм с незабравимите и оригинални герои Българ, Аспарух, Супер Спиро и Унуфри, аниматорът Неделчо Богданов реши да разкаже за приключенията им и на хартия с помощта на един от най-популярните автори на книги-игри у нас – Богдан Русев, известен с псевдонима Робърт Блонд. Резултатът е книга, вдъхновена от култовия сериал и написана в традицията на книгите-игри, която излиза на пазара със знака на „Сиела”. В нея главният герой си ти, читателят. Ще се срещнеш с герои като граф Монте Криско и Лейди Гага, както и ще се сблъскаш с говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, скелети, демони, всевъзможни разбойници и пирати.
Над 200 страници и повече от 30 цветни илюстрации, които въвличат в едно незабравимо пиратско приключение. Запазва се стилът на сериала с многото препратки към поп културата в България и по света. И тук, както и в сериала, отправна точка е родният град на Неделчо Богданов – Несебър. Оттам тръгва приключението на героите и пътят им към мистериозен черноморски пиратски архипелаг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: