Отборът на Пордим спечели областното състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

01.06.2015 15:47

1.06.sastezanie1

В Плевен се проведе Областно ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. Участие в него взеха отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания: ОУ „Христо Ботев” – Милковица, СОУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия; СОУ „Христо Смирненски” – Искър, ОУ „Отец Паисий” – Опанец, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Пордим и СОУ „Д-р Петър Берон” – Червен бряг. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за действия при възникване на бедствия, пожари и аварии, да се възпита у тях чувство за взаимопомощ и за работа в екип при извънредни ситуации.

1.06.sastezanie2
Състезанието се проведе на два етапа. В първия етап състезателите решаваха тест, в който са включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Практическите умения на състезателите бяха проверени на втория етап от състезанието. Учениците участваха в състезателни игри, в които демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.
Резултатите от крайното класиране в състезанието са, както следва: първо място за СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим, второ за ОУ „Отец Паисий“ – Опанец и трето за СОУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия.

1.06.sastezanie3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: