Поредно високо признание за плевенската поетеса Христина Комаревска

29.05.2015 15:29

29.05.komarevska

На 28 май в салона на НЧ ”Никола Йонков Вапцаров 1922” – София се проведе церемония по награждаването на участниците в Четвъртия международен конкурс за поезия „Лирични гласове”. Организатори на събитието са Съюзът на българските писатели, Столична библиотека, Сдружение на софийските читалища, вестник „Новият пулс”, ИК ”Илинда”, Издателство „Българска книжница, ИК ”Персей”, ИК ”Изида”, издателство „МВИЛ агенция”.
Конкурсът бе в два раздела – за чуждестранни автори от 12 страни (Австрия, Франция, Италия, Гърция, Босна и Херцеговина, Молдова, Русия и др.) и над 300 стихотворения от български автори. Според Пламен Тотев, директор на издателство „Персей” и член на журито, българските поети са с много по-силни творби от чуждестранните си колеги, което затруднило избора. Сред отличените автори за втора поредна година бе и плевенската поетеса Христина Комаревска.
След рецитала на отличените автори те получиха грамоти и книги от издателствата и бяха поздравени от водещата на церемонията и главен инициатор на проявата – поетесата Романьола Мирославова и големия поет Евтим Евтимов, председател на журито.
Събитието приключи в топла атмосфера на запознанства и разговори между съмишленици, призвани да служат на словото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: