На екстремно състезание по спускане с колела ще станат свидетели днес плевенчани

30.05.2015 7:45

27.05.bike1

Днес Плевен ще приеме финалния рунд на изключително интересните Български градски серии – екстремно спускане с колела. Това ще бъде първото подобно събитие в Плевен и се очаква да предизвика голям интерес сред състезателите и жителите на града. Организаторите обещават много интересно и атрактивно трасе, достойно да отсее най-добрия състезател от целия турнир, защото именно в Плевен ще се разбере и кой е най-добрият български спускач в градски условия, който ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на 19 юни в Братислава.
Състезанието ще протече на два основни етапа – квалификации за определяне на стартовата позиция от 13:00 часа и финали от 15:30 часа. Всеки който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу може да го направи свободно – арената на надпреварата започва от Панорама „Плевенска епопея”, минава през Скобелев парк и финишира на Художествена галерия „Илия Бешков”.

27.05.bike2
Няколко състезатели от Плевен дават сериозна заявка за успех в надпреварата. Боби Крумов – един от най-добрите родни спускачи, се възстановява след травма, но ще даде всичко от себе си да се качи на почетната стълбичка в родния си град. Очакванията към двамата братя Мартин и Виктор Ненчеви също са големи, още повече след победата на Мартин при юношите на предния кръг от сериите в Габрово.
Състезанието се провежда с подкрепата на Община Плевен, Нисан, Oakley, Нескафе 3 в 1, РедБул, Мидланд, Велопарк Пампорово, минерална вода Банкя, РамБайкс, магазини Drop IN, Trek, транспорт и спедиция от КаргоПланет и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: