Днес в Плевен започва десетата Международна писателска среща „Побратимени светове“

26.05.2015 7:50

23.05.pisateli

От днес до 29 май Плевен ще бъде домакин на десетата юбилейна Международна писателска среща „Побратимени светове“. Неин организатор е Дружеството на писателите в Плевен, като проектът е финансиран със съдействието на Община Плевен.
Откриването на писателския форум е днес, 26 май, от 17 ч. в Художествена галерия „Илия Бешков“. Участие ще вземат Северняшкият ансамбъл, Общински хор „Гена Димитрова“, Балетната школа към читалище „Съгласие“, детска хорова формация „Звъника“ и творци от Албания, Гърция, Македония, Сърбия и Русия. На следващия ден от 10 ч. организаторите на писателската среща ще дадат пресконференция в Община Плевен. По-късно е предвидено посещение на Панорамата, а от 16.30 ч. в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представена съвместната книга на Албена Декова и Вангелис Зафиратис „Разцъфтяла тишина“.
В четвъртък проявата продължава с дискусия на тема „Фолклор и литература“, която ще се проведе от 11 ч. в РИМ – Плевен и представяне на сборник с преводна руска поезия. В 18 ч. в Къщата на писателите ще бъде открита фотографска изложба „Побратимени светове“.
В петък от 14 ч. в читалище „Съгласие“ ще бъде представена книгата на Лета Куцохера (Гърция) в превод на български език, а в 16.30 ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“ е закриването на срещата и връчването на грамотите на участниците в нея.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: