Първи Национален литературен конкурс „Любов, дълг, отечество“ организират в Левски

23.05.2015 13:00

23.05.konkurs

Първи Национален литературен конкурс „Любов, дълг, отечество“ организира Община Левски под патронажа на кмета на общината Любка Александрова. Той е част от програмата за тържествата, посветени на 70-годишнината от обявяването на Левски за град. Конкурсът се посвещава на световноизвестния майстор на късия разказ Дончо Цончев, роден на 27 юли 1933 в Левски.
Конкурсът си поставя за цел да стимулира творческия потенциал на млади български автори, майстори на кратките литературни форми (есе, разказ), чието творчество, търси отговори в нашето съвремие на сложните въпроси за човешката любов, дълга и отношението ни към отечеството.
Участниците ще мерят сили в две възрастови групи: до 18-годишна и над 18-годишна възраст. Всеки автор представя 1 разказ или 1 есе. Творбите трябва да бъдат написани с шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12, максимален обем до 5 страници. Творбата да е разпечатана в 3 екземпляра. На всеки екземпляр да са изписани трите имена на участника, дата, месец, година на раждане (за установяване на възрастовата група за участие), адрес, телефон за връзка. Желателно е да се приложи кратка анотация на творчеството на кандидата. Представените за участие в конкурса творби не трябва да са отличавани на други конкурси.
Материалите за участие се приемат с препоръчана кореспонденция до 25 юни 2015 г. на адрес: 5900 град Левски, бул. „България“ №58, Община Левски (за Националния конкурс „Любов, дълг, отечество“) или на електронна поща [email protected].
Конкурсните произведения се оценяват от 3-членно жури, утвърдено със заповед на кмета на общината, включващо представител на Дружеството на журналистите – Плевен, признат български автор на кратки литературни форми и представител на организаторите. Във всяка възрастова група се присъждат първа награда – грамота и парична награда – 200 лв., втора награда – грамота и парична награда – 150 лв. и трета награда – грамота и парична награда – 100 лв. Журито запазва правото си да връчва и поощрителни награди.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 18 юли, а наградите на отличените участници ще бъдат връчени на официална церемония, за която ще бъдат уведомени лично. На тържеството ще бъдат прочетени наградените творби. С участието си в конкурса, авторите декларират право на организаторите да отпечатат творбите им в публичното пространство – вестник „Левски днес” и на официалния сайт на Община Левски.
За справки и допълнителна информация по условията за участие в конкурса: 5900 град Левски, бул. „България“ №58, Община Левски, за Национален конкурс „Любов, дълг, отечество”, телефон: 0650/82101.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: