Млади еколози опознаха биоразнообразието в каньона на Чернелка

23.05.2015 8:44

23.05.urok1

На 22 май – Международния ден на биоразнообразието, се проведе първият урок на открито по проект „Ние опознаваме биоразнообразието”. Събитието се проведе в защитена природна местност „Чернелка”, село Горталово. Младежите имаха възможност да се запознаят отблизо с флората и фауната в местността и да заснемат интересни обекти, с фотоапарат за професионално заснемане с макро фотографски обектив. Участниците в младежката група са от училищата СОУ ”Крум Попов” – Левски, СОУ „Евлоги Георгиев” – Тръстеник, ТГ „Васил Априлов” – Червен бряг, СОУ „Асен Златаров” – Гиген, СОУ „Димчо Дебелянов” – Белене, МГ „Гео Милев”, СОУ „Иван Вазов”, ПГХВТ „Луи Пастьор, ПГМХТ и ДФСГ „Интелект” в Плевен.

23.05.urok2
Откритият урок се проведе под ръководството на експертите по флора и фауна Иван Райчев и Румянка Балева. Участие взеха и членовете на екипа по изпълнение на проекта, учители по биология от средните училища и фотографи. Всички участници спазваха правилата при посещение на природни местности и забележителности, не само не замърсяваха, а и се включиха активно в инициативата да почистим България. Провеждането на практически занимания на открито са от значение за реализирането на следващите дейности по проекта.

23.05.urok3
Проектът се изпълнява от Сдружение „Регионален Бизнес център Плевен”, и е финансиран по тематична област „Устойчиво развитие и опазване на околната среда” и приоритет „Повишаване приноса на НПО за устойчиво развитие”. Финансиран е в рамките на „Програма за подкрепа на НПО в България” , по Финансовия механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009-2014 г. от страните донори – Исландия, Лихтенщайн, Норвегия.

23.05.urok4

 

23.05.urok5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: