„Кланица за чародеи“ на Стефан Кръстев с премиера в Плевен днес

26.05.2015 7:57

Романът „Кланица за чародеи“ на Стефан Кръстев – Цефулес ще бъде представен пред плевенчани днес от 17,30 ч. в РБ „Христо Смирненски“. Книгата е дело на „Български издател” към фондация „Буквите“ и излиза в хартиен и в електронен формат. Премиерата ще води Иван Богданов, председател на Фондация „Буквите“. Това е втора премиера на книгата, след успешното първо представяне в София на 13 май. „Кланица за чародеи“ е роман, в който реалното и приказното се оплитат, а хорърът бледнее пред случващото се в реалността.

premiera-klanica (1)
За книгата: Принуден от обстоятелствата гангстерски бос ще избере най-странната за статуквото си резиденция, но там ще изживее онова, което ще го накара да почувства бащина любов. Дали това ще го превърне в човек или напротив?
Един агент от ЦРУ, най-абсурдният агент, ще се сблъска със служби и сили пред които ще прилича на квартален доброволец, но…
Един романтичен харизматик, шампион в умението да си навлича неприятности, залитащ към света на аутсайдерите, ще надмине себе си в умението да дърпа дявола за брадата. По следите на налудничавото си видение ще се набърка между всички удари, които си разменят далеч по-големите.
Един ангел в човешко тяло ще бъде преследван от демон в човешко тяло. От красива – по-красива. От чаровна – по-чаровна. Момиче и жена. Чародейка и сериен убиец – по-реалистични, отколкото се полага на подобни персонажи, а злото ще се окаже другаде и доста по-дълбоко, отколкото изглежда.

Стефан Кръстев за лудостта и чародейството преди премиерата

За автора:
Стефан Кръстев е роден в Асеновград през 1969 г., от 2009 г. живее в Плевен. Автор е на над 1000 разказа, 16 (издадени и неиздадени) романа, киносценарии, пиеси.
„Кланица за чародеи“ е първият роман на автора, издаден на хартия и електронно.
Освен него, на хартия има издадени три поетични сборника – „Прераждането”, „Странни странствания в страна на страдалци” и „Камшици и рози” (1995 – 1997 г.), три сборника с разкази – „Бяс и рози” (2006 г.), „Седем порти” (2007 г.), „Порочна връзка” (2009 г.) и стихосбирката „Еротично по коприна” (2007 г.) Преди това излизат сборник разкази и роман в съавторство. Издадените на електронен носител книги са 11, сред които афоризми, колонки и спомени, 4 сборника с разкази, три романа и първите две части от сагата „Ням свят“ (информация може да намерите на сайта www.cefules.net). През годините е отличаван в множество конкурси, има над 500 публикации в периодичния печат. Списва и рубриката „Напушени мисли“ в „BG Север“.
Отдаден съм изцяло на писането, творя реалност, в която не бягам, а чрез която изследвам нашата, казва Стефан Кръстев.
***
Първите си творчески опити Стефан прави едва 6-годишен – няколко разказа на на приключенска и научно-фантастична тематика. През всичките си ученически години импровизира върху белия лист и записва историите, които разказва неуморно на свои приятели: фантазии без брегове, приключения, търсене на щастието и любовта, междузвездни войни, трилъри, мистерии. Живее в тази фантастична действителност и все още не гледа на заниманията си като на сериозно литературни. Като войник, малко преди уволнението си се престрашава и участва в конкурс на списание „ФЕП” (фантастика, евристика, прогностика), не е отличен, но година по-късно за разказите му в списанието излиза положителна рецензия от Огнян Сапарев, която му дава кураж и продължава да пише разказ след разказ. Малко след това идват и първите публикации – в заводски вестник „Трибуна КЦМ”, скоро и във вестник „Други светове” (тематично издание за хорър и фантастика). В него под псевдонима Север Елисин излизат един след друг разказите „Такси към чистилището” и „Историята на едно зомби”. В този период се откриват с Йордан Матеев, вече изявен автор, с него пишат серия от разкази и издават сборника „За една нежна душа” под общия псевдоним Стивън Джордън. Пак в тандем – с познатия от медиите като Папа Жан – Иван Георгиев, под общ псевдоним – Джон Стивън, издават романа „Магазин за въздушни кули”.
Между двете книги вече има отличия: поощрение за фантастичен разказ на радио „Христо Ботев”, оказва се един от седмината, избрани с конкурс за фентъзи разказ за работа в „Златното пате” и списание „Чародей”, печели конкурси на вестник „Вариете” за криминален разказ, за еротична история. В периода 1995 – 1997 г. издава три поетични сборника: „Прераждането”, „Странни странствания в страна на страдалци” и „Камшици и рози”. Дълги години не публикува и не издава, но продължава да пише. Когато открива сайта „Буквите”, отприщва всичко писано и трупано през годините. През 2006 г. читателите на „Буквите” с конкурс избират да бъде издадена негова книга. Сборникът с разкази „Бяс и рози” се оказва една от най-търсените на Коледния панаир на книгата през 2006 г. Следват сборниците „Седем порти”, „Порочна връзка” и стихосбирката „Еротично по коприна”. След тях – дългият ред от електронни заглавия: 1. „Светли мисли за черни дни” – афоризми, ИК „Буквите”; 2. „Мадам Еротика”; 3. „Мадам Утопия”; 4. „Мадам Мистерия”; 5. „Убийство в социалната мрежа”; 6. „Български кървав кючек”; 7. „За книгите и хората” (колонки и спомени; ИК „Буквите”, вече е с много десетки хиляди тегления); 8. „Учители ми бяха пеперудите”; 9. „Ням свят – 1: Далебор – синът на кладенеца”; 10. „Бъг във времето”; 11. „Ням свят – 2: Змейова орис – краят на печалта”. Отличен е с поощрителна награда за разказ в конкурс на името на Агоп Мелконян за разказа: „Няма да му драскаш на вратата” и в конкурса за фентъзи роман на Трубадур – 2012 за романа: „Ням свят: Голямата истина и Невидимия крал”. Поощрителна награда на Буквите в конкурса: „Жени и вино, вино и жени”.
Има над 500 публикации в периодичния печат (в-к „Чая”, сп. „Вечерник”, в-к „Вечерник” (Асеновград), в-к „Други светове”, „Криминален романс”, „Криминална хроника”, „Вариете”, „Демокрация”, „Факс”, „Литературен форум”, „Литературен вестник”, „Право куме”, „BG Север”. Публикуван в няколко антологии, сред които „Нова българска проза” на Буквите, „Антология Буквите любовна лирика”. Титулярен член на журито на конкурсите: „Любовта в края на кабела” и „По стъпките на лятото”, категория „Проза”. Над 1000 разказа, 16 (издадени и неиздадени) романа, киносценарии, пиеси.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: