Пет дами от Плевен на национален форум на Жени ГЕРБ в Шумен

16.05.2015 13:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пет дами от Плевен присъстват на национален форум на Жени ГЕРБ, който се провежда в продължение на три дни от 15 до 17 май в Шумен. Диана Данова – член на НИС, Даниела Гонкова – областен клубен ръководител, Десислава Панталеева – областен организационен секретар и Вацка Хорозова – член на областния управителен съвет участват в политическата академия на тема „Местни избори в условията на коалиция”. Специален гост на събитието бе председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов откри официално националния форум на Жени – ГЕРБ. На откриването на форума присъстваха Ирена Соколова, председател на Жени ГЕРБ и представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев, областният координатор на ПП ГЕРБ-Шумен Любомир Христов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„ГЕРБ ще участва самостоятелно в предстоящите местни избори, за да можем ясно да заявим пред хората отговорността, която носим. Убеден съм, че ГЕРБ ще бъде най-силно изразената системна политическа партия, която в последните 8 години е побеждавала, благодарение на добре изградените си структури. Чрез Жени – ГЕРБ се надявам да получим широка обществена подкрепа, като ще разчитаме и на контакта им с неправителствените организации„, заяви в началото на политическата академия Цветанов. Той допълни, че жените са тези, които са много по-мъдри в семействата и в екипната работа.
„Това е нашият форум, на който ще изразим и докажем идентичността на партия ГЕРБ. Днешната политическа академия събира новите ръководства на Жени – ГЕРБ, важно е всяко едно от тях да занесе в регионите посланията, които ще формулираме на тази академия“, каза председателят на Жени – ГЕРБ Ирена Соколова и пожела успех в работата на форума. Веднага след откриването започва деловата работа на форума по първата тема “Политика и местни избори” с лектор Цветан Цветанов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва с презентация, озаглавена “Мотивиращо лидерство в осемпартиен парламент или колко дяволи могат да танцуват на върха на една игла”. Тя направи анализ на дейността на Народното събрание в ситуация на коалиция. „Първата стъпка, която направихме беше успешна, защото в страната вече има стабилност. Парламентът работи. Групата ни е силна и работи. Процесите в парламента са много динамични, ще стават още по-динамични с приближаването на местните избори. Очаквам и сложни ситуации, още повече, че в дневния ред на парламента влизат за разглеждане тежки законопроекти„, заяви г-жа Цачева.
Следобед политическата академия продължава с презентации по темата “Управление и развитие на основни секторни политики”. Лектори са депутатът Делян Добрев, бившият главен секретар на МВР ген. Калин Георгиев и директорът на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов. Програмата предвижда срещи и консултации с депутатите Даниела Дариткова, Десислава Атанасова, Милена Дамянова и Светлана Ангелова.
В неделя сутринта от 9 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи презентация на тема “ Живот в хармония със себе си и околната среда”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: