Златен старт на национални фестивали за самодейците при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци

13.05.2015 13:14

13.05.asenovci1

Само за 10 дни децата и жените от самодейните състави при НЧ „Съзнание 1894” – Асеновци се представиха на 3 фестивала и завоюваха 7 медала, 2 първи награди и специално отличие. „Златните” деца и жени достойно представят селото и община Левски в цялата страна.
На Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” в Левски те спечелиха специалната награда на кмета на Община Левски Любка Александрова, 4 златни и 2 сребърни медала. На 9 май ДФГ „Асеновски славеи“, МТС „Луди млади“ и Симона Ивайлова участваха в Национален фолклорен фестивал за деца и младежи в „С песни и танци в Овча могила” и взеха първите места. Новите радостни новини съобщи секретарят на читалището Петранка Стефанова. ”Конкуренцията беше голяма, но златните деца на Асеновци се пребориха и отново победиха! Заслужена награда за малките таланти на селото! Фолклорът в Асеновци е жив и ще пребъде благодарение на нашите скъпи деца“, сподели тя.

13.05.asenovci2
На 10 май ЖФГ „Осъмски ритми“ при НЧ „Съзнание 1894“ взе участие в VІ Национален шампионат по фолклор и стана вицешампион и носител на сребърен медал, почетна грамота и Диплом, Лауреат на фестивала с препоръка за участие в Европейски шампионат по фолклор 2015 г. „Това беше едно чудесно начало за откриване сезона на фестивалите, предстоят още много участия и се надяваме на още отличия! Благодаря на всички самодейци за упорития труд и отличното представяне във фестивалите, на корепетитора и чудесен музикант Веселин Стефанов, Мюмюн Шабанов и Тодор Йорданов за акомпанимента на певческите групи, на Иваничка Ангелова – худ. ръководител на МТС „Луди млади” при читалището“, каза още Петранка Стефанова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: