Серия от инициативи проведе МВР – Плевен в Глобалната седмица за безопасност на движението по пътищата

12.05.2015 8:33

12.05.mvr

Служителите от Сектор „ПП” при ОДМВР – Плевен проведоха различни мероприятия в Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата – 4 – 10 май. Проведени са лекции по безопасност на движението с всички ученици от 1-4 клас в следните училища – Начално училище „Христо Ботев” – Плевен, ГПЧЕ-Плевен, село Буковлък, училище „Единство” – Плевен. Децата са запознати с основни правила за движение по улиците, возене в автомобил, начини и места за пресичане, игри по време на лятната ваканция. Учениците са запознати с инициативата „Спаси живота на децата”, както и с Националната кампания по детска пътна безопасност. Мероприятията бяха проведени съвместно с БЧК. На децата бяха раздадени брошури с мотото „Научи се да се пазиш сам на пътя и в превозното средство”.
В ДФСГ „Интелект” – Плевен с участието на служители от Сектор „ПП”, беше реализиран проект „ПТП с пешеходец – действията на всички участници и изводи как да се предпазим на пътя”.
На 6 май беше проведена специализирана операция по „Широкообхватен модел” с цел спазване на правилата при използването на обезопасителни колани не само от водачите, но и от пътниците в МПС. По време на операцията са констатирани само един пътник да не ползва обезопасителен колан. Съставени са 7 акта и 2 фиша за нарушение на правилата за движение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: