МВР – Плевен с куп инициативи в Седмицата за пътна безопасност

04.05.2015 12:43

4.05.kampaniq

Областна дирекция на МВР в Плевен се присъединява към Третата Глобална седмица за пътна безопасност от 4 май до 10 май година с множество планирани мероприятия. Мотото на кампанията е „Спаси живота на децата“ като най-уязвими участници в движението. Всеки ден по света 500 деца губят живота си при пътно-транспортни произшествия, а десетки хиляди са ранени. Седмицата на пътната безопасност е обявена с решение на Общото събрание на ООН на 10 април 2014 г.
Във връзка с дните от 4 май до 10 май ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата“, която призовава световните лидери да потърсят решения за намаляване на жертвите при ПТП. Целта на кампанията е да предизвика широка обществена дискусия и да обедини усилията на семействата, институциите, медиите и неправителствения сектор срещу агресията на пътя и предотвратяването на бъдещи инциденти. Утвърдени са Национална програма и Визитна картичка на тематичната седмица, които ще бъдат разпространени на хартиен и на електронен носител в дните от 4 май до 10 май 2015 година. Лице на визитната картичка е фотографията на 11-годишно момиче от София, класирано на първо място в Националния конкурс „Победи опасностите на пътя и в превозното средство“ през 2014 г., част от Националната кампания „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа“. На гърба на визитката е изписано послание от децата на България към всички участници в движението по пътищата.
В област Плевен са планирани редица мероприятия съвместно с Регионален инспекторат по образованието – Плевен, Български червен кръст – Плевен, като ще бъдат обхванати максимален брой ученици.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: