14 медала за каратистите на „Спартак – Плевен“ от силен национален турнир

27.04.2015 15:14

27.04.karate1

В съботния ден на изминалия уикенд Карате клуб „Спартак – Плевен“ увеличи отличията си от престижни национални състезания, участвайки в първото издание на Карате турнира „Купа Алеко“. На състезанието участваха 19 клуба и 340 състезатели от цялата страна. Град Свищов и Карате клуб „Алеко“ бяха домакини на престижната проява, а състезанието откри кметът на града. Клубът-домакин направи показно как се организира турнир от национален ранг, с толкова много участници и само на 2 състезателни терена за 1 ден. Организацията беше повече от отлична.
Плевенския карате клуб „Спартак“ взе участие в 3 от 4-те състезателни дисциплини, а състезателите му спечелиха общо 14 медала – 2 златни, 4 сребърни и 8 бронзови. Двете златни отличия са от дисциплината ката на Тихомир Тодоров – 7 г. и Мирела Йолова – 13 г. И двамата победиха своите опоненти с пълно мнозинство на съдийските гласове и заслужиха най-високите отличия. В Клуба за дисциплината ката се работи селективно, а целта е именно най-високи постижения, което винаги е било запазена марка на старши треньора и управител на Клуба, сенсей Милена Кирниколова.
Сребърните медали са от дисциплината кумите индивидуално. Изключително добро представяне направиха и четиримата ни вицешампиони: Никола Йотов – 11 г., Марк Томов – 15 г., Ивайло Боев – 15 г. и Кристиян Петракиев – 16 г. Те се състезаваха в условия на неблагоприятна съдийска подкрепа за клубове участници в състезанието и както може да се очаква човешкият фактор се оказа по-силен и решаващ от съвестта и морала, каквито трябва да притежава всеки един съдия.

27.04.karate2
Бронзовите медали са общо 8, като 2 от тях са в дисциплината кумите отборно – при юноши и при девойки. И двата отбора на Клуба бяха непълни, което постави на изпитание останалите членове, но всички те показаха силен дух и изиграха отлично срещите си, а всъщност това е крайната цел на обучението по карате – изграждане на личности – решителни, честни и спазващи правилата. Дисциплината индивидуално кумите донесе бронз за Александър Петков – 9 г., Гергана Атанасова – 11 г., Борислав Начев – 12 г., Николай Иванов – 12 г., Тодор Тодоров-15 г. и Георги Борисов – 16 г.
Треньорите на Клуба – Милена Кирниколова и Маринела Петрова, изказват задоволство от показаното техническо ниво на своите състезатели и силния им дух за победа. „Този турнир беше още една крачка във възпитанието на нашите състезатели, като целта ни е да възпитаме в тях добродетели на достойни хора, каквито един ден очакваме да станат“, сподели Милена Кирниколова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: