Играта „Стани екогерой!“ стартира в Плевен

25.04.2015 9:35

25.04.ekopak

Започна играта „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“, която се реализира съвместно с общините Плевен и Велико Търново в училищата в двата града. Предвидени са много награди за младите природозащитници и техните семейства, информират от „Екопак България“. Проектът беше представен на работна среща с директори на училища, организирана от общините. Бяха обсъдени и конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им.
На участващите училища бяха дадени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците от 1 до 8 клас имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда. Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди – таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети „Технополис“ за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор.
Проектът „Стани екогерой“ се провежда в периода 20 април – 10 май 2015 г. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.
За регистрация в играта ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: