Владислав Николов и проф. Димитър Стойков уважиха празника на Къртожабене

25.04.2015 17:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков присъстваха на курбан за здраве и благодарност на хората в село Къртожабене. „Събрали сме се, за да си спомним 25 април 2000 г., когато река Чернелка излезе от коритото си, потопи къщи и улици, отнесе домашни животни. Надяваме се това вече никога да не се случва, затова по традиция правим курбан, на който се събира цялото село. Нека така да се събираме и занапред”, каза кметският наместник Борис Влахлийски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков подчерта, че Общината се грижи за жителите на село Къртожабене, както се грижи и за всички населени места. „Общината ремонтира пътя Плевен – Къртожабене, като вложи 32 000 лева за това. Довършен е и параклисът в селото, една мечта на хората от селото от години, и за който тази година бяха отпуснати 17 000 лв. Сега поемам обещанието за още 3000 лв., необходими за иконостаса в параклиса”, категоричен бе кметът на Плевен.
Отец Петко освети курбана и пожела на жителите на село Къртожабене здраве, спокойствие и да се събират – да работят и да празнуват заедно. Празникът бе съпроводен от благотворителна изложба-базар на артшкола „Колорит” – Плевен с рисувано стъкло и керамика – жаби – символ на селото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: