Международния ден на книгата отбелязаха в читалището в Победа

23.04.2015 13:38

23.04.pobeda1

Днес по повод Международния ден на книгата и авторското право в библиотеката на НЧ ”Зора 1990” – Победа се състоя творческа литературна среща. Това съобщи секретарят на читалището Димитринка Гетова. Повод за това събитие бе и презентацията на авторската книга „Спорът Бог или Дарвин”, написана от Любчо Янакиев – виден общественик и член на НЧ ”Наука” – Комарево.
Секретаря на читалището Димитринка Гетова презентира в резюме обширния авторски труд на Любчо Янакиев. Освен гостите от село Комарево присъстваха местни активни читатели, взели участие в състоялата се дискусия по основните теории, развити от автора в книгата. След непринудения разговор авторът раздаде книги с посвещение на своите приятели. Любими цитати и известни фрази от световната и българската класика си припомниха читателите на този ден – „Малкият принц” от Екзюпери, „Дон Кихот” от Мигел де Сервантес, „Хамлет” от Шекспир, „Алхимикът” от Паулу Коелю, „Портретът на Дориан Грей” от Оскар Уайлд, Чудомир, Вазов.

23.04.pobeda2
С подготвени цитати и мъдри мисли се прояви и Любка Янакиева, съпруга на автора. Читалищният екип поднесе дар на всеки от участниците – символична книга с изписана върху нея мъдра мисъл или сентенция за книгите. Подготвени бяха и ръчно изработени книгоразделители и връчени с пожелание към читателите: „Да изпитвате удоволствие от четенето, както когато гледате цъфналите красиви цветя! Да ставате все по-богати духовно, както носи богатство златната жълтица! Да имате власт като кралете и с гордост да носите своята корона!
Одухотворени и заредени с много положителни емоции, каквито носят само книгите, участниците се разделиха с надежда за осъществяване на нови съвместни проекти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: