12 ученици от Прогимназия „Цветан Спасов” се класираха на Националното състезание” „Ключът на музиката”

22.04.2015 7:33

Сред 130 състезатели, явили се на областния кръг проведен в град Плевен, най-много класирани ученици бяха тези от Прогимназия ‘‘Цветан Спасов‘‘.

Nagradeni
На 22 март в град Пловдив се проведе и Националният кръг на състезанието ‘‘Ключът на музиката‘‘. Всички дванадесет явили се деца, се завърнаха с грамоти, а сред най-добрите постижения са трима ученика от пети клас, които влязоха в първата десетка. Те са със следните места: Калоян Тодоров – 4-то място, Мария Григорова – 6-то място и Виктор Иванов – 8-място. От шести клас Златина Друмева е с 4-то място и Кристина Ангелова – 16-то място.
Подготовката за Националния кръг премина за около 15-16 допълнителни часа по музика, в които децата имаха различни задачи, съобразени с нивото и регламента на състезанието. Преподавателят им Заря Николова е изключително доволна от представянето на учениците си, предвид трудността на задачите.
Повече за състезанието ‘‘Ключът на музиката‘‘ може да прочетете в сайта към Министерство на образованието и науката – www.mon.bg.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: