Пролетен турнир по ускорен шах се проведе в Шахматен клуб „Плевен XXI“

21.04.2015 9:08

В надпреварата, която се състоя на 19 април 2015г. в клуба на бул. Скобелев 20, се включиха 28 шахматисти на възраст от 6 до 16 години. Пет от тях – състезатели на гостуващи клубове – „Асеновец“ Асеновград, „Етър“ Велико Търново и „Спартак Плевен XXI“. Контролата за мислене беше ускорена, 20 минути на състезател. Системата на провеждане – Швейцарска, в 6 кръга. Регламентът на турнира предвиждаше награди за победителя в турнира, за най-добре представил се състезател до 8, 10 и 16 години, а също и за най-малък участник.

ALIM7784
С актив от 5,5 точки с убедителна игра първото място зае 16- годишният състезател на ШК „Асеновец“ Волен Дюлгеров. Той получи грамота и право на безплатно посещение на лекциите от школата, която ще се проведе в СКШ „Плевен XXI“ от 7 до 10-ти май 2015г. с гост – лектор гросмайстор Александър Делчев.

ALIM7786
Втори стана неговият съотборник Давид Цветанов с 5 точки, който бе награден като победител до 16 години с грамота и купа, под формата на шахматната фигура дама.
Със същия актив третото място зае Захари Иванов, състезател на СКШ „Плевен XXI“.
При 10 – годишните най-добро представяне направи Любомира Ленкова, която победи в 4 партии и се нареди на пета позиция в крайното класиране. Нейната купа беше с формата на шахматната фигура кон.
Валентин Филипов от клуба домакин със спечелените 4 точки стана девети и се пребори за наградата до 8 години – купа с формата на пешка.
Грамота за най- малък участник в състезанието получи 6-годишният Велизар Захариев от ЦДГ „Пролет“, с 2 точки.
Турнирът беше последна проверка на шахматистите ни, преди предстоящите два Национални турнира: Купа „Търновска царица“, която ще се проведе на 1,2 и 3 май в гр. Велико Търново и Национален турнир „Надеждите на България“, който ще се проведе на 3, 4 и 5 май в гр. Трявна.
През тази година СКШ „Плевен XXI“ планира да проведе още 3 турнира на ускорена контрола, през оставащите 3 сезона – летен, есенен и зимен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: