Зеленогорски оглави предизборния щаб на „България на гражданите“

19.04.2015 13:44

19.04.nz

Найден Зеленогорски оглави предизборния щаб на Движение „България на гражданите“. Това обяви днес на пресконференция в Бургас председателят на политическата сила Меглена Кунева, предаде БТА. Тя даде брифинга след провеждането на разширен национален съвет на партията в морския град. Заедно с Найден Зеленогорски за изборите в националния щаб ще работят и останалите заместници на Кунева в движението – Димитър Танев и Нестимир Ананиев, а както и Прошко Прошков, Живко Табаков, Красимир Гълъбов и Николай Вълков.
Задачите в щаба вече са разпределени, добави Кунева. В едномесечен срок ще се инициират преговорите с останалите политически сили в Реформаторския блок. До 30 април ще се сформират общинските координатори и местните щабове, до тази дата също трябва да има и общински щабове с по 5 души. Срокът за номинациите за кметове е 15 май, а за общински съветници – 30 май.
Друго важно решение, взето днес по време на разширения национален съвет е национална регистрация на Реформаторския блок. Това ще е най-висока степен на обвързаност на партиите с коалицията. Освен това тази обвързаност ще ограничи възможността всяка от партиите да ползва в избори занапред марката на своята политическа сила или на блока. Това ще става единствено при общо съгласие и явяване на избори. Възможно е подобни регистрации първо да се направят по места там, където има съгласие и разбирателство, обясни още Кунева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: