Ученичка намери изгубена златна гривна и я върна на собственика й

18.04.2015 10:35

18.04.grivna

Ученичката от 4Г клас на СОУ „Иван Вазов“ – Плевен Ани Арсова е открила изгубена златна гривна и я е върнала на собственика й – Георк Калчев от 3Б клас. Ани правела упражнения в час по физическо възпитание и спорт, когато видяла на земята, че нещо проблясва. След като разгрявката в началото на часа свършила, четвъртокласничката по-внимателно огледала и разбрала, че е открила гривна. Тя веднага я занесла на своята класна ръководителка Сашка Данговска. Преподавателката установила, че гривната е златна. Съдейки по размера й, тя била на някой по-малък ученик. Четвъртокласничката попитала учениците от другия клас, който също имал физическо по това време, но те казали, че не са загубили нищо. Ани и нейната класна ръководителка обаче не се отказват лесно и г-жа Данговска разпитва всичките си колежки, дали някой техен възпитаник не е изгубил гривната.
Който търси – намира. Така става и в този случай и в крайна сметка издирването дава резултат и собственикът на златния аксесоар бива намерен. Георк се срещна с Ани, за да получи обратно гривната си. Тогава той споделя, че тя му е подарена от леля му, която заминала в чужбина, още когато бил малък. Става ясно, че сама по себе си гривната не е толкова скъпа, но има сантиментална стойност за момчето и му е много ценна. Третокласникът истински се зарадвал на благородния жест на Ани и неговата благодарност била искрена и безгранична.
Въпреки че в днешно време подобна постъпка е едва ли не геройство поради простата причина, че са малцина онези, които имат моралната сила да постъпят правилно, четвъртокласничката не смята, че е сторила нещо специално. Нещо повече – за нея това е нормално поведение. Тя сподели, че е изпадала в подобна ситуация преди известно време, когато до входа, в който живее, открила изгубен мобилен телефон. Без да се замисля, момичето започнало да обикаля и да разпитва и, както и сега, успяло да върне изгубената вещ обратно при собственика й.
Ани обясни, че не се чувства горда или нещо подобно, а просто е удовлетворена, че е сторила добро дело.
Автор: Силвия Тачева, 11И клас

#тагове:

НАЙ-НОВИ: