Празници на детската книга в ЦДГ „Слънце” в Левски

16.04.2015 8:04

Вълнуващо и неусетно преминаха инициативите в ЦДГ „Слънце” – град Левски свързани с Международния ден на детската книга – 2 април. Над 50 години този празник вдъхва у децата любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца.

le1
Педагогическия екип на детското заведение организира и реализира ПРАЗНИЦИ НА ДЕТСКАТА КНИГА в дните от 01.04.2015г. до 09.04.2015г.
Инициативите стартираха с изложба от детски рисунки „Приказни герои”. На следващия ден в импровизиран киносалон бе представен мултимедиен продукт „Приказки любими”. Кулминацията на празника бе викторината „Познай кой е приказния герой?”. Гостуваха родители на деца от всички възрастови групи, които се включиха в „маратон на четенето” на любими детски творби. Бяха разказани и прочетени много интересни и вълнуващи моменти от детски приказки, гатанки, басни и поучителни поговорки.
Представители на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ – гр. Левски зарадваха децата с мултимедиен продукт „Слушаме любими приказки”. Малчуганите с интерес гледаха и слушаха приказките „Косе Босе” и „Малката русалка”.

le2
Маратонът на четенето в ЦДГ „Слънце” продължи в група „Мики Маус” и група „Щурче” с посещението на студенти – бъдещи педагози. Те представиха популярни български народни приказки и гатанки. Палавниците с голям интерес изслушаха прочетените приказки. Малките възпитаници на ЦДГ „Слънце” поздравиха гостите с пролетни и великденски песни.

le3
Празниците на детската книга завършиха с ревю на приказни герои. Преоблечени като своите любими приказни герои децата от група „Мики Маус” и група „Щурче” показаха, че познават и харесват приказния свят. Под ритъма на музиката дефилираха, танцуваха и се забавляваха с костюми на герои от приказките –„Трите прасенца”, „Снежанка и седемте джуджета”, „Спящата красавица”, „Пипи Дългото чорапче” и „Снежната кралица”.
Няма дете на света, което да не обича приказки. Те са приятни и интересни за малките. Учат ги кое е добро и кое – зло; как трябва да се постъпва, какво не е редно да се прави.
Инициативите, свързани с детската литература, направиха дните на децата по-хубави и цветни.

ЦДГ ”Слънце” – гр. Левски
младши учител Севдие Алиева

#тагове:

НАЙ-НОВИ: