Над 140 специалисти събра Международната научно-техническа конференция „Металолеене″ в Плевен

16.04.2015 10:38

16.04.metaloleene1

XXIІ Международна научно-техническа конференция „Металолеене 2015″ се провежда днес и утре за втора поредна година в хотел „Ростов“ в Плевен. Организатор на конференцията е Научно-техническият съюз по машиностроене, като тя има за цел да даде място за среща на учени от различни страни, където да представят своите научни достижения и да дискутират по проблемите на леярското производство. Повече за проявата и нейната история на пресконференция преди старта на събитието сподели проф. Георги Попов от Техническия университет в София, който е и председател на Научно-техническия съюз по машиностроене в България, заедно с когото с плевенските медии се срещна и проф. Свето Цветковски от университета „Св. Св. Кирил и Методий“ в Скопие.

16.04.metaloleene2
Тази година в конференцията участват 142-ма човека, което е рекорд в историята на форума, а 32-ма от тях са от чужбина. В конференцията са представени Англия, Германия, Дания, Италия, Македония, Румъния, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватска, Чехия, Шотландия и България. На конференцията участват 12 фирми от чужбина, 6 чуждестранни университета, 9 научни организации, 2 института при БАН, всички български технически университети. Смятаме, че при едно такова представителство нашата мисия ще бъде изпълнена, а именно – да предадем нови знания, да покажем новите достижения на нашата индустрия, която вече излиза от кризата, както и да спомогнем за осъществяването на контакти между хората от гилдията, отбеляза проф. Попов.
По традиция и тази година на конференцията се връчват наградите „Отливка на годината“, като за нейни носители през настоящото издание са определени „Елметал МВ“ ООД, „Видима Идеал Стандарт“, „Осъм“ АД и „Спарки Елтос“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: