Депутатът Васил Антонов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей I

09.04.2015 11:38

9.04.patriarh1

На 7 април Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей I прие Васил Антонов, ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие. Това съобщават от пресцентъра на Областния съвет на БСП – Плевен. По време на срещата Антонов бе придружен от Ангел Ангелов, генерален консул в Истанбул. В последвалия разговор бяха обсъдени топлите връзки на Българската и Вселенската патриаршии, които са неделими във вярата.

9.04.patriarh2
Негово Всесветейшество изрази загрижеността си за положението на християните по света, особено в района на Близкия изток. Отправи призив към световните сили за по-активна роля при решаване на конфликта. Потвърди позициите на Васил Антонов за важната роля на Интерпарламентарната асамблея по православие за защитата на християнството, както и изобщо на религиозната свобода, като заяви, че България е успешен пример за постигане на религиозна търпимост, който трябва да бъде заимстван от ЕС.
Българската делегация поднесе на Негово Всесветейшество почетния плакет на Народното събрание с лика на покойния патриарх Максим, както и фотоалбум на манастирите в Софийска област.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: