Важно! От 1 април всички болници на територията на област Плевен вече регистрират пациентите чрез единна регистрационна система!

03.04.2015 12:42

От 1 април всички лечебни заведения – изпълнители на болнична медицинска помощ (ЛЗБП), хоспитализират и дехоспитализират пациентите чрез единната Регистрационна система. На територията на област Плевен болниците, работещи по договор с РЗОК-Плевен вече работят по новия ред. С цел нормалното протичане на процеса по прием на ЗЗОЛ, отново напомняме на пациентите, на които предстои да постъпят на лечение в болница, да носят в себе си свой български личен документ (лична карта; временни удостоверения, издадени от МВР, при загуба на лична карта; паспорт; моряшки паспорт; удостоверение за пребиваване на граждани на ЕС; карта за постоянно пребиваващ в Република България чужденец; разрешение за постоянно пребиваване; БЛД от стар тип – „зелен паспорт“ и др.), който да представят на регистратурата.

rzok-1
Обръщаме внимание, че това важи и за лицата навършили 14-годишна възраст, за които представянето на личен документ за самоличност е абсолютно наложително за прием в ЛЗБП. Съгласно Закон за българските документи за самоличност българските граждани, които живеят на територията на страната са длъжни в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да имат български документ за самоличност. Здравноосигурените граждани следва да съхраняват при себе си документа, тъй като и при изписване трябва да го предоставят лично на регистратурата на лечебното заведение.

РЗОК-ПЛЕВЕН

#тагове:

НАЙ-НОВИ: