Ученичка от НУ „Отец Паисий“ втора в националното състезание „Ключът на музиката”

31.03.2015 7:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С 83 точки Биляна Лазарова от НУ „Отец Паисий” се класира на второ място от общо 196 четвъртокласници, участвали в преминалото преди седмица Трето национално състезание „Ключът на музиката”, стана ясно вчера от официално обявените резултати с Протокол на Министерството на образованието и науката. Това е безспорен успех, като се има пред вид, че традиционно в челните позиции на това състезание са ученици от музикалните училища в страната и от паралелки със засилено изучаване на музика.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Заедно с Биляна Лазарова в надпреварата участваха още Теодора Герашка (64 т.), Еди Муратов (61 т.), Борислава Тодорова (59 т.) и Десислава Георгиева (54 т.), които също са в първите 30 по брой точки. След състезанието те споделиха, че най-трудни са им били първите 6 задачи с прослушване на музикални произведения. Към всяка от тях е имало по три въпроса и малко време за отговор.
Петимата ученици от НУ „Отец Паисий” се върнаха от Пловдив, където се проведе Националният кръг, със статуетки на музикално ключе, придружени от Грамоти за активно участие и постигнати отлични резултати. Биляна Лазарова очаква да получи и грамотата си за второто място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: