Плевенчанинът Ивелин Чапанов стартира сезона със състезание в Шумен

31.03.2015 16:44

31.03.ivelin1

Плевенският рали пилот Ивелин Чапанов („Плевен рейсинг тим“) ще започне състезателния сезон с участие в планинското изкачване „Мемориал Валери Великов“ в Шумен. Това научи „Плевен за Плевен“ от състезателя. Надпреварата, която е първи кръг от националния планински шампион, ще се проведе на 4 и 5 април, като емблематичното за страната ни състезание се подновява след 6-годишно прекъсване. Отсечката е с дължина 3350 м. Началото на скоростния етап е от Пивовара, а финалът – в района на вила „Пазачница“.

31.03.ivelin2
Ивелин отбеляза, че „Плевен рейсинг тим“ определено бележи прогрес в представянето си в планинския шампионат през последните години, което дава амбиция на отбора за нови успехи. Ще припомним, че през миналата година 28-годишният плевенчанин грабна 4 първи и 1 второ място в общо 7 кръга (кръгът на „Узана“ бе отменен, а на този в Благоевград пилотът не стартира). Тези успехи му донесоха първо място за годината в планинския шампионат и трето място в генералното класиране с автомобил 2000 cm3, клас HC3.

31.03.ivelin3
Чрез „Плевен за Плевен“ Ивелин Чапанов изрази благодарността си към хората, които му помагат в нелекото начинание – Николай Моллов („Цър-пър“) и Димитър Паскалев („Елица 3“). Автомобилизмът не е прахосване на средства през ауспуха, като се изразяват някои, а е спорт с изключително физическо и психическо натоварване, категоричен е плевенчанинът, изразявайки надежда, че все повече млади хора ще се запалят по него. „В тази връзка, обаче, ще отбележа, че категорично съм против състезанията, които някои безотговорно си правят по улиците. Има места, на които това хоби може да се практикува безопасно“, допълни автомобилният състезател.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: