Община Плевен стартира дейности по одобрен проект по „Красива България“

30.03.2015 15:14

30.03.kmet

Община Плевен е разработила проект за строително-монтажни работи на първи етаж на вход „В” от жилищен блок на ул. „Даскал Димо” №7, където ще бъде преместен Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Това информира на днешната си пресконференция кметът проф. Димитър Стойков. Стойността на проекта, одобрен по Мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура” на Проект „Красива България” 2015, е 122 431 лв.
Тази седмица стартираме обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител, която точно за 92 дена трябва да приключи ремонта, сподели проф. Стойков. Функционалното разпределение на новите 15 помещения е следното: Приемна с пряк достъп до всички останали помещения, офис „Директор”, офис „Социални работници”, офис „Психолог”, офис „Педагози”, офис „Логопеди”, Зала „Двигателна активност”, Зала „Групова работа/Игрови занимания”, Зала „Подготовка на специалисти”, три санитарни възли, баня, мокро помещение и спомагателно помещение.
Кметът припомни, че досега Центърът се помещаваше на ул. „Белмекен” №11, но базата там е крайно недостатъчна и не отговаря на изискванията на Методическото ръководство за условията и реда за предоставяне на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция” на Агенцията за социално подпомагане. Сградата на „Белмекен“ е основно ремонтирана със средства от Социалноинвестиционния фонд в рамките на проект през 2009 г. и след освобождаването й там ще бъде преместен Центърът за социална рехабилитация и интеграция на жени и деца, преживели насилие, който има аналогични проблеми с базата, по отношение на изискванията и стандартите за предоставяне на услугата. В момента Центърът се намира в съседна сграда на ул. „Неофит Рилски” №55, заедно с Кризисен център за жени и деца претърпели насилие и Социално предприятие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: