Четвъртият национален форум по дентална медицина бе открит днес в Плевен (галерия)

28.03.2015 11:41

28.03.dentist1

Официалното откриване на Четвъртия национален форум по дентална медицина се състоя днес зала „Магнум“ на Втора клинична база. Той се организира от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз в Плевен с председател д-р Камен Петракиев и със съдействието на Медицински университет – Плевен в лицето на неговия ректор проф. Славчо Томов.

28.03.dentist2
Сред официалните гости на проявата бяха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, народният представител д-р Валентин Павлов, ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов, председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, деканът на Факултета по дентална медицина при Медицинския университет в София проф. Андон Филчев и деканът на Факултета по дентална медицина при Медицинския университет в Пловдив проф. Георги Тодоров, както и гост-лекторът от чужбина – д-р Жозеф Бакиш от Йерусалимския университет в Израел.

28.03.dentist3
Участници и гости бяха приветствани от д-р Камен Петракиев, който не скри задоволството от огромния интерес към форума в Плевен за поредна година. От своя страна председателят на БЗС д-р Борислав Миланов, даде висока оценка за организацията на мащабното мероприятие и допълни, че благодарение на подобни събития Зъболекарският съюз в България ще продължи да върви напред.

28.03.dentist4
Националният форум по дентална медицина в Плевен се превърна в традиция, която дължим на РК на БЗС – Плевен в лицето на д-р Камен Петракиев, а също така смятам, че той е признание за плевенските стоматолози – за тяхната работа и способности, обърна се към присъстващите в зала „Магнум“ кметът проф. Димитър Стойков. Също така, той не пропусна да изтъкне, че форумът е признание и за плевенската медицинска общност, като цяло. Медицинският университет в нашия град се оформи като един от водещите в страната, като няма да е пресилено ако кажа, че с редицата въведени модерни технологии дори е на първо място, отбеляза градоначалникът.

28.03.dentist5

Само две седмици след Световното изложение на стоматолозите в Кьолн сме свидетели на една прекрасна организация, благодарение на д-р Камен Петракиев и Управителния съвет на РК на БЗС – Плевен, каза в приветствието си депутатът д-р Валентин Павлов. Той не спести суперлативи и към дейността на Зъболекарския съюз на национално ниво, посочвайки, че благодарение на усилията на неговия председател д-р Борислав Миланов БЗС не само върви смело напред, а започва да тича по тази пътека. Благодарение на тези форуми ние, зъболекарите, имаме възможност да пренесем чутото и видяното в нашите дентални практики, посочи д-р Павлов, пожелавайки успех на участниците в събитието. Своето приветствие отправи и ректорът на МУ – Плевен проф. Славчо Томов, който сподели, че през последните три години е спечелил повече приятели сред специалистите по дентална медицина, отколкото сред тези по хуманна. На вниманието на гостите той представи филма, създаден по повод 40-годишнината на Медицинския университет в Плевен, която отбелязахме през миналата година.

28.03.dentist6

 

28.03.dentist7

 

28.03.dentist8

 

28.03.dentist9

 

28.03.dentist10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: