Пет детски градини в община Плевен ще бъдат обновени по проект

27.03.2015 15:47

Пет детски градини в община Плевен ще бъдат обновени по проект на стойност над 230 000 евро. Това стана ясно днес на пресконференция по повод началото на проекта, който има за цел подпомагане и подготовка за училище на деца в уязвимо положение на възраст от 3 до 6 години като им бъде подобрен достъпа до качествени предучилищни образователни и социални дейности.

pro2

Става въпрос за деца от по-бедни семейства и такива в неравностойно положение. Партньор на Общината е Българо-норвежкото дружество.
Детските градини, които ще бъдат ремонтирани, са ЦДГ „Вит“ в село Дисевица, ОДЗ „9-ти май“ в град Славяново, и три в Плевен – ЦДГ 12 „Ралица“, ОДЗ 6 „Незабравка“ и ОДЗ „Първи юни“. Ще бъдат подменяни дограма, подови настилки, на места изградени нови детски атракциони, подобрен достъпа до съответното детско заведение. В някои градини ще бъде доставено ново оборудване. Ще бъдат назначени и трима ромски медиатори, които да имат ангажимента да обхванат децата от възрастовата група 3-6 годинки и да спомогнат за тяхното приобщаване към връстниците им.
Планирани са и редица мероприятия като училище за деца и родители, различни арт-ателиета, отбелязване на празника Първи юни, излети сред природата, конкурс за детска рисунка „Всички сме приятели“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: