Студенти от МУ – Плевен се обличат в жълто в подкрепа на болно момченце

26.03.2015 13:46

26.03.seth

„Облечи жълто за Сет!“ е поредната инициатива, в която се включват студенти от Медицински университет в Плевен и Националното представителство на студентските съвети в България. Сет Лейн е на пет години и досега не е водил нормален начин на живот. Той страда от рядко генетично заболяване, което води до отслабване на имунната му система и поради тази причина живее изолиран в британска болница. Малчуганът е претърпял неуспешна трансплантация на костен мозък, като сега му предстои втора операция, донор за която ще бъде неговият баща.
За да окуражат Сет в тежката битка за живот, която води, неговите родители се обръщат към всички съпричастни да облекат жълта дреха утре, 27 март и да публикуват снимки в социалните мрежи. Майката и бащата на момченцето ще принтират фотосите и ще ги залепят по стените на болничната стая на петгодишният малчуган.
Научавайки за трогателната инициатива, студентите от Медицинския университет в Плевен също са решили да се включат, като призовават своите колеги да отидат утре в учебното заведение, облечени с жълта дреха и да се снимат в подкрепа на Сет Лейн.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: