Полицията с крути мерки в Чомаковци, след като селото пропищя от цигани-рекетьори

26.03.2015 15:22

26.03.chomakovci

Днес в сградата на кметството директорът на ОДМВР – Плевен Венцислав Катинов организира среща с жителите на плевенското село Чомаковци, съобщиха от полицията. На срещата присъстваха кметът на село Чомаковци Павел Иванов, кметът на община Червен бряг Павлин Фильовски, началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – Плевен Йордан Дундаков и началникът на РУП Червен бряг Лидия Петкова. В селото живеят около 1100 жители, като през летните месеци техния брой достига до 1300. Непосредствен повод за среща с населението е образуването на досъдебно производство, свързано с изнудване в условията на опасен рецидив.
Директорът на ОДМВР – Плевен бе категоричен, че полицията ще приложи стриктно спазване на законите на страната по отношение на всички, които рекетират, заплашват, извършват побоища или имат други прояви, нарушаващи добрия обществен ред. Обясни, че всяка саморазправа ще опорочи образуваното досъдебно производство и ще превърне тъжителите в обвиняеми. Ръководството на ОДМВР – Плевен е предприело всички законови мерки за запазване на спокойствието в населеното място – в село Чомаковци е имало засилено полицейско присъствие, жандармерията е осигурила дежурства, за да се следи за нарушения, на установените извършители са наложени административни наказания, събраните доказателства за престъпления са внесени в прокуратурата и двама от лицата са привлечени в качество на обвиняеми и с решение на Плевенски окръжен съд са им взети мерки „Задържане под стража” и са приведени в Следствен арест – Плевен.
Директорът Катинов разясни, че срещата с жителите е важна, защото полицията предприема всички адекватни, справедливи и законни мерки за борба с престъпността и опазването на добър обществен ред. След срещата директорът се срещна и с фамилията, чиито представители са обвиняеми по досъдебното производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: