Младите червенобрежки автомонтьори разбиха конкуренцията в състезание

23.03.2015 18:34

23.03.avto1

На 20 и 21 март Червен бряг бе домакин на Регионалния кръг от Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”, съобщават от пресцентъра на Общината. То се организира от Министерството на образованието, Регионалния инспекторат – Плевен и ПГМЕТ „Девети май”, със съдействието на Община Червен бряг. На откриването присъстваха зам.-кметът на Община Червен бряг Мирослав Манов, началникът на РИО – Плевен Албена Тотева и Цветанка Тончева – ст. експерт „Професионално образование” при РИО, както и зам.-деканът на Техническия университет – Габрово, доц. Генади Цветанов.
„Вече трета година в ПГМЕТ „Девети май” успешно работим за повишаване качеството на професионалното образование по проект „Ученически практики” за всички професии и специалности, каза при откриването директорът на ПГМЕТ, Емил Тодоров. Той благодари на фирмите-партньори, спомогнали за прилагане на наученото в училище в реална работна среда и подчерта увереността си в знанията на своите възпитаници. Нещо, което те категорично доказаха по време на състезанието, завоювайки първото място в крайното класиране.
В надпреварата взеха участие 7 отбора от най-добрите професионални гимназии, подготвящи ученици по тези специалности, от Левски, Горна Оряховица, Свищов, Стражица, Троян, Ловеч и разбира се, домакините от ПГМЕТ „Девети май” – Червен бряг. Съгласно регламента, средношколците трябваше да докажат своите умения и компетентности в няколко кръга. Попълване на два теоретични теста – по устройство, обслужване и ремонт на МПС и по безопасно движение по пътищата. След това съревнованието продължи в учебните работилници където отборите показаха как са усвоили на практика наученото в клас. Практическите задания включваха няколко поста, свързани с ремонт на автомобили, диагностика и отстраняване на симулирани неизправности и най-атрактивната част – майсторско управление на учебен автомобил, по определено състезателно трасе.

23.03.avto2
Комплексен победител стана отборът на деветомайци, които се представиха блестящо както в индивидуалното, така и в отборното състезание. За всички, класирани в призовите места, организаторите бяха осигурили грамоти, купи и медали. Съгласно решение на Академичния съвет на габровския Технически университет, резултатите от състезанието могат да послужат за кандидатстудентския прием в инженерните специалности при редовната форма на обучение във висшето учебно заведение.
Ръководството на училището-домакин на събитието благодари на МОН, РИО-Плевен, Община Червен бряг и Техническия университет, помогнали им за осигуряване на наградите на участниците в състезанието, както и на фирмите-партньори – „ВВС Пласт” ЕООД – Червен бряг – автосервиз „Djo motorsport”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: