С хляб и сол от Спортното училище посрещнаха гости от шест държави

23.03.2015 12:43

23.03.sportno1

Както писахме, от 22 до 28 март първото в страната Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен е домакин на втора работна среща по проект „Млади граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването“ по програма „Еразъм +“. Гости на нашите представители са техни партньори от шест европейски държави – Полша, Хърватска, Турция, Румъния, Финландия и Италия. Стартът на инициативата бе даден днес в зала „Плевен“ на Областна администрация, където по стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Участниците в проекта бяха приветствани от областния управител Ралица Добрева и директора на Спортното училище Петър Георгиев, а сред официалните лица бяха още депутатът Владислав Николов и съветникът в Министерството на младежта и спорта Цветан Антов.

23.03.sportno2
В проекта участват общо около 700 ученици и 120 преподаватели, като той е с продължителност две години. В края на проектните дейностите ще бъдат представени два готови продукта – „Нашият речник“ и „Гид в бъдещето“, чрез които ще бъде представено свършеното през двете години. Целта е да се обогатят комуникативните умения на учениците и да им се покаже колко важно е в днешно време да знаят английски език, както и да се запознаят с част от възможностите, които другите държави им предлагат.

23.03.sportno3
Срещата в Плевен е под наслов „Европейските измерения в спорта“, а в нея са предвидени много спортни турнири и игри, уроци по български език, изработка на мартеници, засаждане на дръвчета. Гостите ще се запознаят с историческите забележителности в Плевен, а също така ще посетят Велико Търново, Арбанаси и Троянския манастир.

23.03.sportno4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: