„Какво се случва в пордимската земеделска кооперация „Дрен”?” – /право на отговор/

19.03.2015 16:54

Ръководството на кооперацията смята, че разтревожените за бъдещето на кооперацията пордимчани са същите, които в течение на три месеца атакуват ръководството на кооперацията пред всички държавни институции, за което текат проверки, които все още не са приключили. Техните опасения, че председателят е довел с досегашното си управление земеделската кооперация до лоши финансови резултати, не отговарят на истината. През последните години кооперацията е с много добри финансови резултати, няма задължения към държавни институции, доставчици и член-кооператори. Към 31.12.2014г. няма и лев задължения към никого, а има в складовете на кооперацията продукция и парични средства в банката.

zema
За 2013г. е започнало изплащане на наем земя на 13.09.2013г. и до Нова година изплатено на член-кооператорите рента в размер на 402 492 лева. За 2014г. започна раздаването на наем земя на 1.10.2014г. и са раздадени на член-кооператорите 412 838 лева. Платени са в срок към община Пордим и ползваните бели петна. През последните пет години е обновен тракторния парк на 100% с нова съвременна техника. Овцефермата и кравефермата са закрити с решение на общото събрание.
През 2014г., по решение на Управителния съвет, е възстановена полуизгорялата кошара, като една втора от нея ще бъде за частните овце, а другата съвременна половина за кооперативните овце. Също така беше възстановен един от складовете – направен по съвременни изисквания, в който бяха настанени 60 броя подрастващи шилета, порода „Асаф”, и пет броя мъжки, които са съвременна порода и се отглеждат сами на ясли.
Колкото за преминаването на земи в други фирми, това е решение на всеки собственик.
Предстоящето събрание ще бъде проведено в срок, след приключване на проверките по сигнал на загрижените пордимчани.
УС и КС на ЗКПУ „Дрен” гр. Пордим
Председател: Александър Пъшев

Забележка: Публикуваме без редакция правото на отговор по повод публикуваната статия в информационен сайт Плевен за Плевен със заглавие „Какво се случва в пордимската земеделска кооперация „Дрен”?” на 13.03.2015г. Заглавието е на редакцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: